A, B, C, D, E, F, G, Now it’s time for buren terminology

Voor MAAK lichten Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone op speelse wijze hun collective praktijk ‘buren’ toe. 

Sinds eind 2012 zeilen ze op volle koers door ideeën over gemeenschap, huiselijkheid, gender, (kunst)geschiedenis en neoliberale fantasieën via performance, video, tekst, objecten, fotografie en installatie. Met een sterke visuele en muzikale drive benadert buren de scène als een kritische speeltuin, een oppervlak waarop ze continu (her)spelen. 

Meer info over ons: 

 Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone richtten in 2012 het collectief ‘buren’ op. De term ‘buren’ kwam voor in Heideggers ‘Building, Dwelling, Thinking’ waarin ‘buren’ samenvalt met ‘bouwen’ en ‘bewonen’. Voor Melissa en Oshin functioneert het als zelfstandig naamwoord en als werkwoord; als overkoepelende term voor hun praktijk en als modus operandi. Hoe hun werk zich verhoudt tot een omgeving (site-specific, black-box of white cube), zowel fysiek als inhoudelijk, is altijd actief. Via performance, video, tekst, objecten, fotografie en installatie navigeren ze door ideeën over gemeenschap, huiselijkheid, gender, (kunst)geschiedenis en neoliberale fantasieën. Deze onderwerpen worden benaderd met gevoel voor ironie en humor en met een toekomstgerichte verbeeldingskracht.

buren richt zich op de de- en reconstructie van beeld en taal. Ze benaderen de scène als een kritische speeltuin, een oppervlak waarop ze voortdurend opnieuw spelen. Ze creëren een gevoel van vertrouwdheid en vervormen dit geleidelijk. Hun werk heeft een sterk beeldend karakter met specifieke aandacht voor de muzikaliteit van tekst en voor de manier waarop geluid en muziek als communicatiemiddel functioneren.

(foto http://www.burencollective.com/)

Lesgever: De Buren (Melissa Mabesoone en Oshin Aelbrecht)
Plaats: MAAK Knokke-Heist

Sessies: 13u30-15u00
Aantal deelnemers: 50