Lezing Albrecht Dürer

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de Duitse renaissancekunstenaar Albrecht Dürer zijn beroemde rondreis door de Nederlanden maakte. Dürers grand tour wordt door de National Gallery in Londen en het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken herdacht met een grote tentoonstelling die in beide steden te zien zal zijn. Dürers tripje naar de Nederlanden was dan ook een van de meest bepalende artistieke uitwisselingen aller tijden.

Zijn reis bracht hem in contact met heel wat beroemde artiesten en geprezen kunstwerken, wat een grote invloed had op zijn eigen creativiteit. Bovendien hield hij een nauwgezet reisverslag bij dat tot op vandaag de dag een belangrijke bron van informatie is voor het kunsthistorisch onderzoek in de Lage Landen.

In deze lezing treden we in Dürers voetsporen. Trek virtueel mee op reis met de meest invloedrijke Duitse kunstenaar uit die tijd en maak kennis met Dürers gevarieerde oeuvre. Van zijn zelfzekere zelfportretten en beeldschone aquarellen en tekeningen tot zijn commerciële gravures die instant bestsellers werden.

Lesgever: Dr. Jonas Roelens
Plaats: AHA! Academie Harelbeke Anders!, Tientjesstraat 4 – Harelbeke

Sessies: 16.00 tot 17.30
Aantal deelnemers: 40