MusicaMova: Psychomotorische training met slagwerkinstrumenten

Mensen met een beperking vinden moeilijk een plaats in onze academies. Vooral als het niet lukt om noten te lezen of fijne motorische handelingen uit te voeren (zoals bvb. het spelen van gitaar of dwarsfluit). Hier biedt MusicaMova een antwoord op. Door het gebruik van slaginstrumenten, zonder noten, maken onze deelnemers toch muziek. Tegelijk werken zij aan coördinatie, aandacht en concentratie, luisteren naar elkaar… De ritmische oefeningen, liedjes en spelletjes zijn speciaal gezocht en aangepast, zodat ze de motorische, cognitieve en emotionele ontwikkeling ondersteunen. 

MusicaMova wordt gebruikt in verschillende scholen voor buitengewoon onderwijs, in revalidatiecentra en ook in de SAMW Tielt. 

Jan Cherlet heeft de methode ontwikkeld, samen met pediatrisch kinesitherapeut Griet Dewitte. Zij hebben ook samen het boek geschreven. 

Dit is een zeer praktische workshop. We spelen samen de verschillende oefeningen en spelletjes van het boek. Intussen worden ook de algemene principes van MusicaMova meegegeven. Je gaat naar huis met een pak inspiratie en ideeën. Misschien heb je zelf zin om MusicaMova op te starten in jouw academie. 

Jan Cherlet is leerkracht slagwerk en groepsmusiceren, en tevens zorgcoördinator en beleidsondersteuner in de stedelijke academie voor muziek en woord Tielt. 

Lesgever: Jan Cherlet
Plaats: SAMW Tielt, Lakenmarkt 4, 8700 Tielt

Sessies: 9u30 tot 11u30 en 13u30 tot 15u30
Aantal deelnemers: 25